De laatste nieuwtjes van O&Ki

VVE thema verkeer

Geplaatst op
categorie Algemeen. *}
VVE thema verkeer

Sinds afgelopen maandag, 1 september, werken wij op de peutergroepen met het thema verkeer. Een breed thema waarin heel veel mogelijk is. Veel kinderen zijn al bekend met dit thema want in de meeste speelgoedkisten vind je allerlei speelgoedvoertuigen zoals autootjes, bootjes en vliegtuigen. Voor veel kinderen is dit speelgoed favoriet. Buiten op straat zien ze al die voertuigen in het echt en het groot. Het VVE thema waar we deze periode aan werken sluit op een speelse manier aan bij wat het kind meemaakt in het verkeer en met de vervoersmiddelen die het dagelijks om zich heen ziet.

 

Wij gaan oefenen met oversteken, de kleuren van de verkeerslichten benoemen en herkennen, knutselen en wij lezen voor uit onder andere Anna in het verkeer. Ook gaan wij met de peuters op pad! Zo zijn wij 3 september met de kinderen naar autobedrijf Rob Boerema geweest. “Daar maken ze auto’s beter” werd heel enthousiast geroepen bij binnenkomst. Maar er staan zeker nog meer uitjes gepland de aankomende 3 weken. Natuurlijk allemaal met de noodzakelijke Corona maatregelen.

 

Doen jullie thuis mee? Wat ziet jullie kind in de directe omgeving van het eigen huis van het verkeer? Misschien staan jullie samen wel meteen op de stoep langs een drukke weg als jullie samen de deur uitstappen. Of begint de drukte een paar straten verderop pas. Het is fijn als je als ouder hierover met het kind in gesprek gaat. Probeer hierover iets te vertellen tegen ze. Ga samen eens kijken wat er zoal op straat of op het kruispunt in de buurt voorbijkomt. Hoe heten die voertuigen allemaal? En ga thuis aan de slag met de activiteiten die wij hieronder hebben geplaats, plezier gegarandeerd!

Verkeersfit!

auto's parkeren

Speuren naar verkeersgeluiden

Kortom: een thema dat wederom heel dicht bij de belevingswereld van het kind ligt en waar veel in te ervaren en beleven valt.