De Werkwijze van O&Ki

ONZE PEDAGOGISCH MEDEWERKERS HEBBEN DE KINDFACTOR

O&Ki medewerkers werken vanuit een grote motivatie en een positieve instelling. Hierbij handelen zij altijd in het belang van het kind. Door professioneel en bewust te handelen maken de O&Ki medewerkers duidelijke keuzes in hoe zij zich opstellen ten opzichte van de kinderen. Bovendien stellen zij zich dienstbaar op, zodat flexibel kan worden omgegaan met veranderingen of wensen van ouders.

 

PEDAGOGISCH BELEIDSPLAN

Bij O&Ki wordt gewerkt met een duidelijke pedagogische filosofie die de medewerkers dagelijks inspireert in hun doen en laten. Daarnaast wordt er gewerkt aan de hand van een groot aantal protocollen. Onderaan deze pagina kunt u het beleidsplan en de protocollen downloaden. Voor de peuterspeelgroep treft u onderaan deze pagina een aparte flyer aan met de dagindeling en de werkwijze op de peuterspeelgroep.

 

VEILIG EN GEZOND

Jaarlijks wordt er een risico inventarisatie veiligheid en gezondheid opgesteld en geëvalueerd. Hierdoor wordt duidelijk in kaart gebracht waar eventuele verbeter- of aandachtspunten liggen. Het handhaven van veiligheid, gezondheid en hygiëne valt of staat bij het handelen van de medewerkers en daar zijn zij zich goed bewust van.

 

RUIME OPENINGSTIJDEN

O&Ki is op maandag t/m vrijdag van 07:00 – 18:30 geopend. Op verzoek open wij de deuren al om 06:00 zonder verdubbeling van de tarieven. Bij ons is in overleg, veel mogelijk.

 

ONTBIJTSERVICE

Elke ochtend snel iedereen in de kleren en snel ontbijten. Wilt u dat uw kind rustig de tijd kan nemen voor het ontbijt meldt uw kind dan aan voor de ontbijtservice bij O&Ki. Van 07:00 tot 08:30 kunnen kinderen gebruik maken van de ontbijttafel van O&Ki. U kunt uw kind hier een dag van tevoren voor aanmelden maar ook standaard afnemen, u kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.

 

ELKE DAG BUITEN SPEEL GARANTIE

O&Ki beschikt over een ruim overkapt speelgedeelte met een krijtwand en een zand- en watertafel. Dus ook al valt de regen met bakken uit de hemel, wij kunnen en gaan ook naar buiten met de kinderen.

 

ALL INCLUSIVE FORMULE

De luiers, voeding (exclusief de warme maaltijd) en verzorgingsartikelen zitten in het uurtarief verwerkt.

 

MAALTIJDENSERVICE

Bij O&Ki kunnen de kinderen aan het eind van de middag een warme maaltijd eten. U kunt zowel structureel (op 1 of meerdere vaste dagen per week) als incidenteel van deze service gebruik maken. De warme maaltijd wordt door Slagerij Hilbert Boxem bereid en elke dag vers bij ons bezorgd, zodat alle voedingsstoffen behouden blijven. De warme maaltijd wordt gezamenlijk, aan alle kinderen die gebruik maken van deze dienst, aangeboden. Aan een grote tafel, gezellig met z’n allen bij elkaar kunnen de kinderen hun buikjes rond eten. En vergeet niet: zien eten, doet eten! Het grote voordeel voor u als ouders is dat er thuis meer tijd is voor spelen, stoeien, knuffelen, verhaaltjes te lezen en om met elkaar de dag door te nemen.

 

BOODSCHAPPENSERVICE

Op uw werk komt u erachter dat de luiers op zijn en u heeft geen tijd meer om zelf langs de winkel te gaan. Stuur ons een mailtje en wij regelen het voor u. Complete boodschappenlijsten kunnen wij niet voor u halen maar een noodboodschap kan altijd. Verder kunt u gebruik maken van onze stomerijservice, wij werken hiervoor samen met JUMBO Abbas. U laat uw stomerijspullen bij ons achter en binnen 2/3 dagen kunt u uw kleding weer meenemen.

 

NIJNTJE BEWEEGT!

Bij O&Ki besteden we veel tijd aan bewegen. Met alle kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar doen we mee aan het KNGU programma bewegen met nijntje. Wanneer je als kind op zeer jonge leeftijd goed leert bewegen, pluk je daar later de vruchten van. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij het behalen van een zwemdiploma, leren fietsen en zelfs leren schrijven. Wanneer je motoriek goed ontwikkeld is, heb je ook ‘goed’ leren vallen en kun je daarmee in de toekomst blessures voorkomen of snel en vaardig anticiperen op gevaarlijke verkeerssituaties.
Vanuit deze visie heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) samen met nijntje het programma ‘bewegen met nijntje’ voor de kinderopvang ontwikkeld. Een gevarieerd programma dat jonge kinderen spelenderwijs goed leert bewegen. Wat houdt dit programma in? Onze pedagogisch medewerkers weten door diverse trainingen hoe ze elke dag gevarieerd kunnen bewegen met alle kinderen. Ook krijgen we een aantal keer per jaar begeleiding van onze nijntje beweegcoach Maaike Grob. De beweegcoach geeft nijntje beweeglessen op onze locatie met thema’s als ‘de seizoenen’, ‘dieren’, ‘het verkeer’ of ‘circus’. De beweegmomenten uit de lessen herhalen wij weer op alle groepen. Want wist je dat een kind een beweging wel 200 keer moet herhalen om het goed te kunnen?