De laatste nieuwtjes van O&Ki

Wij trappen het nieuwe jaar af met thema wonen!

Geplaatst op
categorie Algemeen. *}
Wij trappen het nieuwe jaar af met thema wonen!

"Blijf zoveel mogelijk thuis!" dat is het advies van de overheid en gelukkig geven velen hier gehoor aan. Maar thuis is dus inmiddels niet alleen maar een plek meer om te wonen. Er wordt natuurlijk nog steeds geslapen, gekookt, gegeten, schoongemaakt maar tegenwoordig ook geleerd en gewerkt. Omdat wij als noodopvang niet alle kinderen kunnen ontvangen kiezen wij deze maand voor een thema die ook prima thuis is op te pakken, wij gaan van start met thema wonen! Ontdekken jullie wonen samen met ons mee?

 

Er zijn veel creatieve en uitdagende activiteiten voor peuters rondom het thema "Wonen". En er is natuurlijk volop rondom het huis te ontdekken en te benoemen. Ook zijn er natuurlijk heel veel verschillende huizen... weet jouw peuter bijvoorbeeld wat een flat is? En wat heeft een huis allemaal? Het is heel leuk om tijdens een ommetje met je peuter op ontdekking te gaan, wat voor huizen staan er allemaal in de straat? En hoe heten de mensen die naast je wonen?

 

Thuis aan de slag:

Waar hoort wat? Verzamel verschillende spullen en laat je peuter alles terugbrengen naar de juiste kamer;

Waar is het? Liggen de spullen nou in de doos? Naast de doos? Op de doos? 

Lekkere huisjes; Ga gezellig aan de slag met deze gezonde snackhuisjes;

Woon Bingo; Ouderwets gezellig met de hele familie :-)

 

Wat ook altijd leuk is om te doen, pak een laken en leg deze over de tafel. Je peuter heeft dan in huis zijn eigen woning! Jij lekker aan het werk aan de tafel, terwijl je peuter zijn/haar woning inricht met kussens en andere kind veilige spulletjes. Urenlang speelplezier :-)